İl Tarım Müdürlüğü tarafında Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda çiftçilere, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yetiştiricilerin oluşabilecek mağduriyetlerinin önlenmesi için hayvanların kimliklendirilmesi, hastalıklara karşı aşılanmaları, hayvan kayıt sistemleri, hayvanların nakilleri, hayvan pazarında satış, mezbahada kesim konuları ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulanan hayvancılık desteklemelerinden yetiştiricilerin azami düzeyde yararlanmalarının sağlanması konularında bilgi verildi.

İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal yaptığı açıklamada, Düzce'de son dönemde hayvancılıkta önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, ''Geçen yıllarda 38 bin 600 olan kayıtlı hayvan varlığımız son dönemde 57 bin seviyelerine yükseldi.” Dedi.

“Ancak kontrolsüz hayvan hareketleri Düzce Hayvancılığını tehdit etmektedir. Şap, brusella, IBR, akabane gibi hayvan hastalıkları özellikle dışarıdan kontrolsüz olarak gelen hayvanlarla ilimize taşınarak hayvancılığımızı tehdit altında bırakmakta. Hayvan pazarının açılmasına müteakip şehrimizde şap hastalığı yeniden nüksetti'' diye konuştu.

Haber; R. BAL