Hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olan şap hastalığına karşı aşılama kampanyası başlatıldı. Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu Şap Hastalığının meydana getirdiği ekonomik kayıplar ve hayvan pazarlarının kapatılmasına neden olması dolayısıyla en önemli problemlerden biri olduğunu söyledi. Kabaoğlu, hastalığın ilimizde görülmemesi için yollarda ve hayvan pazarında yoğun denetimler yapıldığını belirtti.
Kabaoğlu ayrıca, aşılamanın yanında hastalığın varlığının tespiti halinde yetiştiriciler, hayvan alım-satımı yapanlar, muhtarlar, Serbest Veteriner Hekimler tarafından en kısa sürede İl/İlçe Müdürlüklerine bildirilmesini, belgesiz hayvan nakillerinin yapılmamasını, hastalık mihrakının olduğu yerde kordon ve karantina tedbirlerine uyulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Şap aşılamasının yapılmasının kanuni zorunluluk olduğunu, aşı yaptırmayan yetiştiricilerin hayvan sevkine izin verilmeyeceğini hatırlatan Kabaoğlu, 6 bin 400 TL idari para cezası uygulanacağını bildirdi.
Kabaoğlu, yetiştiricilerin mağdur olmamaları için, büyükbaş hayvanlarını aşılatmaları, her türlü hayvan hareketini 7 gün içerisinde İl/İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri, şap hastalığının olduğu bölgelerden uzak durmaları, hayvan pazarından aldıkları hayvanları şap hastalığı yönünden kontrol etmeleri, belgesiz ve küpesiz hayvanları satın almamaları gerektiğini belirtti.

Haber: H. İŞCAN