Bugün Abant'ta katı atık yönetimi politikalarının uygulanması ve sorunların çözümü hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Önemli kişilerin katıldığı seminerde Düzce'nin katı atık konusundaki sorunları da gündeme geldi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram seminerde, ‘’Belediye’nin Atık Konusunda Yaptığı Çalışmalar’’ konulu sunum yaparak çalışmaları ele aldı.

Bölgesel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen ikinci seminer, TAIEX, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bolu ve Düzce İl Çevre ve Orman Müdürlükleri koordinasyonunda, Biyolog ve Çevre RTP Uzmanı Cemile Abdulganioğlu’nun oturum başkanlığında, Belçika Flaman Şehirler ve Belediyeler Birliği, Atık Yönetimi Koordinatörü Christof Delatter, Almanya Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanlığı’ndan Andrea Sander katılımında gerçekleştirildi.

Seminerin amacı,ise atık yönetim politikaları ve bu politikaların AB ülkelerindeki uygulamalarını göstermek, aynı zamanda Türkiye’de bu konuda var olan mevzuatlar ve uygulamaları konusunda ilgili paydaşlar atık yönetimi ile ilgili sorunların çözümünde ve yönetmeliklerin uygulamasındaki görev ve sorumlulukları hakkında bilgi vermek.