Düzce belediyesi Kadın danışma Merkezi’nin düzenlediği kadın sağlığı ve tüp bebek konulu seminer yoğun ilgi çekti. Toplantıya çoğunlukla bayanların ilgi  göstermesine rağmen bazılarının da çift olarak geldiği dikkat çekti.

Seminerin verildiği Belediye Salonuna gelen ve salonu tamamen dolduran izleyiciler, seminerden önce sinevizyonda gösterilen çocuk sahibi olamama sorunları ve tüp bebek tedavileri konulu bir film izlediler. Kura ile  20 kişiye ücretsiz muayene yapılacak olmasının katılımın yüksek olmasını sağladığı seminere, Kadın Sağlığı ve Üreme uzmanı Profesör Doktor Yücel Karaman konuşmacı olarak katıldı.

Karaman konuşmasında çocuk sahibi olamama zorluğunun psikososyal etkilerinden bahsederken, teknolojik gelişmelerin bu sorun ile mücadelede geçmişe nazaran büyük ilerleme sağlanmasına neden olduğunu ifade etti. Altı aileden birinde çocuk sahibi olamama sorunu yaşandığını söyleyen Karaman, gebelik ve üreme konusunda verdiği bilgilerin ardından çocuk sahibi  olamama, üreme sağlığı ve tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler verdi.