Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği, 14 Kasım Dünya Diyabet gününde şeker hastalığına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik Düzce Belediyesi Meydanından Anıtpark’a kadar yapılan yürüyüşle başladı.



Yürüyüşe katılanlar ellerinde turuncu renkli şemsiye ve pankartlarla slogan atarak yürüdüler. Yürüyüş çevredeki vatandaşlarında oldukça ilgisini çekti.

Anıtpark önünde yürüyüşü tamamlayan topluluk adına Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği Başkanı olan Profesör Doktor İlknur Arslanoğlu, gerçekleştirdikleri yürüyüş ve günün anlamına dair açıklamalarda bulundu.
Arslanoğlu, “2010 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Diyabet haftalarına özel bir önem veriyoruz. Ülkemizde ve Dünya’da da çok önem veriliyor. Diyabete verilen önem artırılmak isteniyor” dedi.


Diyabet farkındalığını artırmak istemelerindeki nedenleri dile getiren Arslanoğlu, diyabet sıklığının arttığını hastalığının insanlarda görülme yaş aralığının genişlediğini dile getirdi.
Arslanoğlu“Diyabet görülme sıklığının artmasının nedenleri neyse insanların bunlara karşı tedbir alması hasta olduktan sonra değil hastalanmadan önce sağlığının kıymetini bilmesi. İkincisi diyabetli çocuklarımızın özellikle okul çağındaki aktif spor yapan gençlerimizin sayısı o kadar artıyor ki kamuoyunun dikkatini çekmekle biz onların pratik yaşamda çektikleri zorlukları biraz olsun hafifleteceğimizi düşünüyoruz” ifade etti.

Arslanoğlu ayrıca diyabet hastalarının ayrımcılığa uğramaması, önlerine diyabet bakımını yapmalarında engeller çıkmaması, hastalıklarının sosyal yaşamdan geri kalmalarını gerektiren ağır bir hastalık olmadığını da sözlerine ekledi.

Haber:Y.SEVER