Ülke genelinde bunaltıcı hava sıcaklıkları devam ederken, uzmanlar özellikle nispi nem oranının yüksek olduğu bölgelerde yaşayanlar sıcak çarpmaları ve ısı rahatsızlıkları konusunda uyarıyor ve aşırı sıcaklar öfke patlaması yapabilir diyorlar.

Uzmanlar sıcak havaların rahatsızlık verdiği yaz döneminde, nem oranının yüksekliğinin bu sorunu daha da artırdığını ifade etti.

Sıcak ve nemli ortamda kalarak ağır efor sarf eden kişilerde halsizlik, bitkinlik, baygınlık, aşırı terleme, bulantı ve baş ağrısı ile kol ve bacaklarda krampların görülebileceğini ifade eden uzmanlar ''Bu gibi durumlarda sıvı ve mineral kaybına bağlı olarak bitkinlik ve şok gelişebilir. Hava akımının olmadığı kapalı ortamlarda kalan kişiler sıcak çarpması riski altındadır. Bu durum, güneş ve sıcak çarpması denilen, acil ve yoğun tedavi gerektiren ölümcül duruma kadar götürebilir” uyarısında bulundular.

Aşırı sıcak ve nemin, ruhsal hastalığı olmayanlarda bile tahammülsüzlük, sinirlilik, uyku bozukluğu ve öfke patlamaları gibi sorunlara yol açabildiğini ve nemin beden sağlığı yanında ruh sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler yaptığına dikkat çekerek