Kış aylarında yeterince yağış yağmaması, ardından  uzun zamandır güneşli günler yaşanması nedeniyle ısınan hava nedeniyle daha önceden don tehlikesi ile tedirgin olan çiftçiler şimdi de kuraklık beklentisi nedeniyle endişelenmeye başladı.

Düzce’de hava sıcaklıkları  son otuz yıllık ortalamanın yaklaşık beş derece üzerinde seyrediyor. Sıcak havalar, küresel ısınmaya yönelik öngörüleri haklı çıkarırcasına sürüyor.

 Geçtiğimiz yıllarda kar yağışlı geçen mart ayının ilk üçte birinin tamamlanmasına rağmen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi küresel ısınmaya yönelik korkuların giderek artmasına neden oluyor.

Tarım alanında faaliyet gösteren vatandaşlar, bu sıcak havaların birkaç gün daha bu şekilde geçmesi durumunda bitkilerin çiçek açmaya başlayabileceğini, ardından yaşanacak olası bir soğukta da don nedeniyle oldukça büyük bir hasar yaşanabileceğini düşünüyorlar.

Öte yandan hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren başlayacak olan yağışlarla mevsim normalleri civarına gerilemesi bekleniyor.