Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te bir doktorun ölümüne yol açan saldırının ardından sağlık çalışanlarına karşı devam eden şiddete karşı SES Düzce Temsilciliği tarafından bir açıklama yapıldı. SES İl temsilciliği Başkanı Cemal Yılmaz, “Van’da bir milletvekili tarafından hekime yönelik şiddetle ilgili açıklama yapan Sayın Bakan, sendikamızı ötekileştiren, hedefe koyan bir yaklaşım sergilemiştir.” Diyerek,  45 bin sağlık emekçisi üyesi olan SES’in, şiddet uygulayan vekilleri ve asilleri kınadığı gibi sağlık emekçileri ile halkı karşı karşıya getiren yanlış sağlık politikalarını da kınadıklarını belirtti.
Yılmaz, “Sağlık Emekçilerinin şiddete karşı ayakta olduğu bu günlerde sağlık emekçilerine yönelik 2 şiddet haberi birden geldi. Biri vekilden, diğeri ise asillerden. Van Milletvekili Özdal ÜÇER’ in Van Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli bir hekime yönelik şiddete teşebbüs ettiğini basından öğrenilmiştir. Gerekçesi ne olursa olsun milletvekilinin yaptığı bu tutum kabul edilebilir değildir. Bu tutumundan dolayı Özdal ÜÇER’ i kınıyor, bir an önce tüm sağlık emekçilerinden özür dilemesini bekliyoruz.  Yine İstanbul Küçükçekmece Dr. Ahmet Sadık Özel Hastanesi acil servis personeli de hayatını kaybeden bir kişinin çok sayıda yakını tarafından silahlı ve bıçaklı saldırıya uğramış ve 2 saatten fazla sağlık emekçilerinin rehin kaldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu olaya karşı kişileri kınıyoruz. Sağlık emekçilerine yönelik bu ŞİDDET artık son bulsun.” Dedi.

 Yılmaz, Sağlık Bakanı’nın, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ve sonuçlarına karşı mücadele verilen bir dönemde, birlikte mücadele içinde yer aldıkları TTB ve sendikayı hedef seçerek karalamasının da kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Haber; H. İŞCAN