Sağlık Bakanlığı’nın kronik hava yolları hastalıklarından korunma ve kontrol almak amacıyla tüm yurtta yürüttüğü program çerçevesinde her ilde kontrol noktaları oluşturarak kronik hastalığı olan kişilere ilaç desteğiyle yardımcı oluyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Düzce Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın ”Sigarayı bıraktırmaktaki amacımız ilerideki hastalıkları önlemektir. Biz de bize başvuran hastalarımızı kendi fiziksel ve ruhsal durumlarına göre tedavi ediyoruz. “ dedi.

Aydın, kronik hava yolları hastalıklarından korunma ve kontrol alma ile ilgili bilgi verdi. Sigarayı bıraktırmaktaki asıl amaçlarının oluşabilecek hastalıkları önlemek olduğunun altını çizen Aydın, hastalarımızın bize bırakma isteğiyle geldiklerinde biz, hemşirelerimiz ve sosyal destek uzmanımızla birlikte her türlü desteği vermeye çalışıyoruz dedi.

Ocak ayından itibaren yaklaşık 400 kişinin sigarayı bırakmak amacıyla kurumlarına başvurduklarını söyleyen Aydın; “Sigara bırakmanın kişinin motivasyonuna göre değişiyor. Eğer kişi bırakma konusunda istekli değilse, içinde bulunduğu ortam buna uygun değilse biz onu bırakma konusunda sıkmıyoruz. Kararlı kişilere de kendi fiziksel ve ruhsal durumuna göre tedavi ediyoruz.” Dedi.

Haber; S. KAŞKIR