Geride bıraktığımız mart ayında Düzce'de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından birçok faaliyet gerçekleşti. Bu faaliyetlerden birkaçı hayvan hastalıklarıyla ilgili birkaçı ise idari para cezası konusuyla ilgiliydi.


Müdürlükten yapılan açıklamada Mart ayında yapılan faaliyetler kapsamında Hayvan hastalıkları ile mücadelede aşılama çalışmaları yapıldığı ve 6 işletmeye 325.438 TL tazminat ödendiği bildirildi.


Ayrıca hayvanların sağlığı açısından 28 bin 233 şap aşısı, 200 veba aşısı ve 4 bin 812 kuduz aşısı yapıldığı,hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında il genelinde büyükbaş hayvanlara 28 bin 233 şap aşısı, küçükbaş hayvanlara 200 veba aşısı, kedi ve köpeklere 4.812 kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

Bunun yanı sıra büyükbaş hayvanlara 4 bin 510 adet kulak küpesi takıldığı, meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 41 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındığı ve müşehadeden sonra herhangi bir sorun olmadığı bildirildi.


Bu gibi faaliyetlerin yanında halka sunulacak olan gıdaların sağlıklı olduğundan emin olmak amacıyla Düzce'de mevcut 4 kesimhanede kesimi gerçekleştirilen 850 adet büyükbaş hayvanın kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapılarak 179 bin 444 kg etin tüketime sunulması sağlandı.

Bazı işletmelere denetlemeler yaparak yasaklara uymayan 8 işletmenin yapılan denetimlerde Su Ürünleri Tebliği uyarınca toplam 7 bin 672 TL idari para cezası uygulandığı ve 43 kg sazan, 74 kg mezgit, 50 kg istavrit ve 1 kalkan balığına el konulduğu öğrenildi.