Son zamanlarda Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğunluğun nedeninin açıklayan İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek önemli ifadeler kullandı.

Şimşek yaptığı açıklamada 2008 yılı yataklı hizmet kurumlarında günde 624 hasta bulunurken 2009 yılının ilk altı ay verilerine göre bu rakamın 701 olduğunu ifade etti. Düzce genelinde hastanelerde son dönemde % 10'luk bir artış olduğunu ve bu artışın belirli kategorilere göre sıralandığını vurguladı. Acil servise genellikle tansiyon, kazalarda yaralananlar ve tramva gibi vakaların geldiğini ve bu yoğunluğun yaşanması halinde en yakın hastaneye durumu daha hafif olan hastanın sevk edildiğini söyleyen Şimşek, bu yoğunluğun Atatürk Devlet Hastanesi'nde % 85 olduğunu ve bu durum karşısında hastaları diğer hastanelere sevk ettiklerini belirtti.

Yoğunluğun nedenini de paylaşan Şimşek, geçtiğimiz hafta sonu kendilerine iki günde 141 çağrı geldiğini ve bu çağrıların 69 tanesinin trafik kazası olduğunu ifade ederek, “Bu durum karşısında yoğunluk yaşıyoruz ve bizde durumu daha hafif olan hastaları yakınlık derecesine göre diğer hastanelere gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı. Medikal vakalar ve trafik kazalarıyla birlikte aynı anda birçok vakanın olabildiğini belirten Şimşek, bu durum karşısında da zorluklar yaşadıklarını fakat en çok zorluk yaşadıkları noktanın olaylarda net adres alamamak olduğunu sözlerine ekledi.