Düzce’de geçtiğimiz günlerde bir fabrikada 80 işçinin yedikleri gıdadan zehirlenmesinin ardından Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman konuyla ilgili Öncü TV’ye özel açıklamalar yaptı.  Şişman firmalara birtakım uyarılarda bulundu.

Şişman öncelikle zehirlenen işçilere geçmiş olsun dileyerek düşüncelerini aktardı. Zehirlenmenin gerçekleştiği firmanın 2-3 lira maliyeti düşürmek için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen Şişman yemek şirketlerinin denetimlerinin Ticaret Odalarına ait olduğunu hatırlattı.

Şişman, bu tür zehirlenme vakalarının önüne geçilebilmesi için gıda sektöründe hizmet veren firmalara yönelik çalışmalarını anlattı. Şişman, “2012 yılından bu yana Hijyen Sanitasyon ilgili çalışmalarımız var. Kurslar veriyoruz. Düzce Lokantacılar Esnaf Odası olarak Türkiye’de birinciyiz.”dedi.

Merdiven altı işletmelerden 27 tanesine yaptırım uyguladıklarını ifade eden Şişman, denetim yalnızca kendilerine ait olmadığı aktardı. İşletmelerin bilinçlenmesi için eğitim verdikleri belirten Şişman, konunun işletmeler tarafından ciddiye alınmadığı vurguladı.

Haber;Y.SEVER