Yaz ayları nedeniyle su kesintisi endişesi taşıyan İstanbulluların yanı sıra Siyasetçiler de dikkatlerini Melen Çayı'na çevirmeye başladı. CHP İstanbul il Başkanlığı yaptığı açıklamada, Melen Projesi ile Düzce'nin kanalizasyonunun İstanbul'a taşındığını iddia etti.

CHP İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin'in yaptığı açıklamada, suyun analizinde koli basili oranının kabul edilebilir sınırın çok üstünde çıktığı, bu nedenle içilmesinin mümkün olmadığı savunuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İl Başkanlığı döneminde 1,5 dolar olan su zammını protesto etmek için İSKİ'nin önüne çadır kurduğunu söyleyen Tekin, şimdi ise su fiyatının 3,5 dolara geldiğini ifade etti. Tekin, Başbakanın o zaman mı doğru yaptığını, yoksa şimdi mi yanlış yaptığını sordu.

Basın mensuplarının soruları üzerine İstanbul'a Melen suyunun arıtılarak verildiğini ifade eden Tekin, “Madem arıtılarak getiriliyor, neden milyonlarca dolar harcayıp Düzce'nin atıklarını arıtıyoruz? İstanbul'un atıklarını da arıtabiliriz” şeklinde konuştu.