Omurganın yana, kimi zamanda kifoz ile birlikte öne eğriliğini de içeren skolyoz hastalığı konusunda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ülke çapında isim yapmaya başladı.
Doç.Dr. Kamil Çağrı Köse tarafından gerçekleştirilen son ve ender görülen bir çeşide yakalanan 5 yaşındaki Eymen 6 gün gibi kısa bir sürede sağlığına kavuşarak hastaneden ayrıldı. Eymen Karagül’ün babası Ziver Karagül yıllardır Türkiye'nin en önde gelen hastanelerini gezdiklerini 1,5 ay gibi uzun süren tahliller neticesinde sonuç alamadıklarını, kimilerininde çocuğun % 90 felç kalma ihtimalinden bahsettiklerini belirterek “ben Muş’ta oturuyorum. Tüm ümitlerimiz bitmek üzere iken Çağrı hocayı bulduk buraya geldik. Çocuğumuzu sağlığına kavuşturdu” dedi.
Doç Dr. Kamil Çağrı köse ise bu tür ameliyatların belirli merkezlerde yapıldığını, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin de yakında skolyoz üssü olmaya aday olduğunu belirterek minik Eymen’e yapılanları ameliyat öncesi ve sonrasındaki durumunu da çekilen flimler eşliğinde anlattı.