Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri olan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’na sendikaların gösterdiği tepkiler dinmek bilmiyor. Pek çok sendika ve sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Emek Platformu ortak bir basın açıklaması ile tasarıyı kınadı.

Emek Platformu adına  Türk-İş İl Temsilcisi Ali Gürel’in okuduğu açıklamaya çok sayıda sendika üyesi de katılırken, Gürel’in konuşması zaman zaman sloganlarla kesildi.

Tasarının ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyeceği ve sosyal Sigorta ve Sağlık haklarını erişimi güç hale getireceği belirtilen açıklamada, oluşturulmak istenen sistemde iddia edildiği gibi mevcut hakların korunduğunun doğru olmadığı ifade edildi. Açıklamada tasarının yine iddia edildiği gibi çalışanlar arasında norm birliği sağlamadığını, aksine var olan farklılıkları derinleştirdiği de dile getirildi.

Tasarının çalışma hayatı ve sağlık güvencesi alanında getirdiği olumsuz sonuçların sayıldığı Emek Platformu açıklamasında çalışanların aleyhine olmak üzere dengeleri değiştiren düzenlemenin kabul edilemez olduğu da ifade edildi.