Sağlık Sen İl Başkanı Melih Engin Erkan, sözleşmeli sağlık personelinin kadro talebinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.
Erkan yazılı olarak yaptığı açıklamada, “ Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in talepleri içinde yer alan ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğimiz sözleşmeli personelin kadro talebi olumlu karşılandı. Başbakan Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla, sözleşmeli personelin kadroya alınacağını açıkladı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 5393 Sayılı Kanuna tabi belediye ve özel idare sözleşmelileriyle 4924 Sayılı Kanun’a tabi çalışan diğer sözleşmeli personelin kadrolu olması için yapılacak çalışma bu yasama yılı sonuna kadar tamamlanacak. Yapılan açıklamada, kadrolu olacak sözleşmeli personelin bugünden önce (25 Haziran) işe başlamış olma şartı getirildi.” Dedi.
Sağlık-Sen olarak 4/C’li personelin kadro sorunu, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı elemanları ile vekil ebe ve hemşirelerin kadro sorunlarının çözülmesi için çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Erkan, “Sağlık-Sen laf değil, hizmet üretiyor. Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için bütün gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Haber: H. İŞCAN