Süt Bankası projesinin Ülkemizde sözü dinlenir, ilmi ehliyeti bütün çevrelerce kabul edilmiş tüm İslam alimleri ve Diyanet İşleri Başkanlıgı tarafından da eleştirilmiş ve uygulanamaz olarak ilan edildiğini belirten Düzce Saadet Partisi İl Eğitim Başkanı Bahadır Kıbrıs, ‘İslam hukukundaki hükme göre bir kadın bir çocuğu emzirirse o çocuk sütünü emdiği kadının çocuğudur. O kadının o anki kocası süt emen çocuğun babası, o kadının çocuklarıda süt emen çocuğun kardeşleridir. Nasıl ki insan öz kardeşiyle evlenemez ise süt kardeşleriyle de evlenemez. Bu kural Allah’ın kitabı Kur ‘an’ın kuralıdır. Hiç bir müslüman süt Bankasına süt veremeyeceği gibi, sütü de oradan alıp içiremez. Ortada ciddi bir güvensizlik vardır. İslam nizamını ilke olarak kabul etmeyen bir sistem, İslam’ın bu konuda ki hassasiyetini nasıl koruyacaktır.’dedi.

AMAÇ MÜSLÜMAN TÜRK AİLE YAPISINI BOZMAK

‘Ülkemizde halledilmesi gereken bir yığın problem varken iş buna mı kaldı.’ Diye soran Kıbrıs, ‘Bunun bize yapılmasını direten Avrupa Uyum Yasalarıdır. Dinimizin emirlerinden bir taneside nesli korumaktır. Buradaki amaç Müslüman Türk aile yapısını ve neslini bozmaktır. Avrupa Birliği’ne girebilmek için can atanlar şunu bilmelidirler ki; Avrupa’da aile yapısı diye bir şey kalmamıştır. Doğan çocukların % 35 gayri meşru yollardan doğmuş olup babaları bile belli değildir.’ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi tarafından ‘’SÜT BANKASINA HAYIR’’ imza kampanyasıyla 60 bin imza toplanarak, Meclis Dilekce Komisyonu’na verildiğini hatırlatan Kıbrıs, bu projenin manevi değerlere zarar vermeden uygun hale getirilmesini mevcut hükümetten talep ettiklerini belirtti. Kıbrıs, ayrıca Meclis’te grubu bulanan MHP ve CHP’nin bu konuda hassas davranmamasını da eleştirdi.

Haber: S. KAŞKIR