Çevre Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt, ilk olarak yapılan denetimlerle ilgili açıklamalar yaptı. Bayazıt, denetimlerle ilgili personel eksikliğinin olduğunu fakat denetimlerini en iyi şekilde devam ettirdiklerini vurguladı.

“Denetimlerle ilgili personelimiz az. Ama buna rağmen denetimlerde en iyi şekilde çalışmamızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda birçok çalışma yaptık. Bunlardan en önemlisi Bakanlıktan gelen bir ekiple birlikte 2 yıllık bir su ölçümü yapacağız. Bu sayede su kirliliğinin nedenlerini ve kimin tarafından nerede kirletildiğini öğrenmiş olacağız.”
Daha sonra ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Bayazıt, bu yıl ki ağaç üretiminin bir buçuk milyon olduğunu ve bunun geçtiğimiz yıllarla birlikte toplam 3 milyonu bulduğunu vurguladı.

“Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre iki kat daha fazla fide verildi. Bu yıl ki fide dikimimiz yaklaşık 15, milyon civarında. Bunun yanı sıra her bebeğe bir ağaç kampanyamız da devam ediyor. Nüfus müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve her yıl doğan her bebek için bir fidan dikiyoruz ve bu fidanlara da doğan bebeklerin doğum tarihlerini ve isimlerini veriyoruz. Bu arada fidanı görmek isteye aileler gidip fidanlarını görüyor.” şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL