Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİYOM) tarafından Akçakoca Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Deniz Canlılarının Korunması” konulu panel, Akçakoca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

"Bu sahilleri emanet almadık"

Etkinliğe panelist olarak katılan DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, biyolojik çeşitliliğin belirlenmesi üzerinde durarak Karadeniz kıyılarının korunması gerektiğini dile getirdi.

Yağlıoğlu, “Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında deniz koruma sahasına sahip olmayan tek ülkeyiz. Bu bilinci sağlamak amacıyla çalışmalar yapmalıyız. Biz bu sahilleri emanet almadık. Gelecek nesillere temiz ve bol su ürünleri bulunan bir deniz bırakmak için sahillerimiz koruma altına alınmalıdır.” dedi.

 

"Balıkçılarımız daha dikkatli olmalı"

Panel, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Okan’ın konuşmasıyla devam etti. Okan, “Sualtı yaşamına en çok zararı veren, denizlere ve göllere bırakılan ve unutulan balık ağlarıdır. Bu ağlara takılan balıklar ölüyor. Karaburun açıklarındaki denizaltında tonlarca ağ temizlendi. Balık avcılığı yapılırken balıkçılarımız daha dikkatli olmalı.” şeklinde konuştu.Panel, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci tarafından panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Haber;C:ÜSTÜNER