Tabibler Birliği Genel Başkanı Profesör Doktor Gencay Gürsoy, Düzce'ye geldi. 24 Haziran 2009 tarihinde Düzce Üniversitesi bahçesinde tam gün yasasını eleştiren basın açıklaması yapan Bolu Düzce Tabipler Odası Başkanı ve aynı zamanda Düzce Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. İlknur Arslanoğlu'na destek vermek amacıyla Düzce'ye geldi.
Bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerininde hazır bulunduğu basın toplantısıda konuşan Gürsoy, yaptığı açıklama nedeniyle hakkında soruşturma açılan Arslanoğlu'na deste amacıyla Düzce'ye geldiğini söylerken “Düzce Valisi ve Üniversite yönetimiyle görüştük. Basın açıklamasında soruşturma açılmasını gerektirecek yasa dışı her hangi bir olay olmadığı halde üniversite bahçesinde yapılan basın açıklaması için cezai işlem uygulanmaktadır. Fakat basın açıklamasını yapan meslektaşımızın tabibler birliği olarak arkasındayız ve arkasında olmayada devam edeceğiz. Böyle küçük sorunların Üniversite gibi bir kurumda olması gerçekten çok üzücü bir olaydır” dedi.
Ayrıca “Üniversite yönetimiyle de görüştük ve konuyu bir kez daha değerlendireceklerini dile getirdiler. dedi.
Domuz gribi ile ilgili aşılanmanın Düzce'de yeterli düzeyde yapıldığını belirten Gürsoy, “Aşılamanın yeterli düzeyde yapıldığının bilgilendirmesini aldık. Aşılanma konusunda Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Başbakanın yaptığı açıklamalarda ise bu aşılama kampanyasını desteklemediğini gördük. Bu açıklamanın arkasında olmadığımızı tüm basının bilmesini istiyoruz. Birkaç gün öncede medya mensuplarının önünde yaptığımız açıklamada da bildirdiğimiz gibi domuz gribi aşılanmasının yapılmasını her zaman destekliyoruz. Yapılacak her aşı vatandaşların domuz gribinden birkaç adım daha uzağında olacaktır.” dedi.