Düzce’de Ambulans ve İtfaiye Dostu Sürücü projesi, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülecek. Projeyle Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Düzce Belediyesi, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimlği, Düzce Şoförler Odası işbirliğinde ambulansların ve İtfaiyelerin trafikte rahat ve hızlı bir şekilde ilerlemelerini, Düzce kamuoyunun ambulansların geçiş üstünlüğünün önemi hakkında bilinçlenmesini görevi sırasında her saniyesinin hayati önem taşıdığı, geçiş üstünlüğü kuralının uygulanmaması durumlarında oluşabilecek hayati risklerin anlaşılmasının sağlanması ve bu faktörlerin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla teşvik ve doğru örnek gösterme yöntemleri kullanarak kamuoyunun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje ile ilgili ilk toplantı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Celil ESEN ve Araştırma Bilgi Sistemleri Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Hülya ARIKBOĞA başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şube Müdürü Celil Esen toplantıda 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili 2014 yılı verilerinden bahsetti.

Bu projenin amacı; kurumlararası işbirliği sağlanarak geçiş üstünlüğü olan ambulans ve itfaiye sürücülerine yol verilmesi ve sağlık hizmet sunumunun ve itfaiye hizmetinin en hızlı bir şekilde vatandaşa verilmesini sağlamak. Proje kapsamında ambulansa veya itfaiyeye yol veren bir sürücüye her ay ilk yardım çantası hediye edilecek.

Ayrıca proje kapsamında basın kuruluşlarıyla iletişim sağlanarak Düzce şoförler odası, Emniyet Müdürlüğü,İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının katılımı ile bir kamu spotu hazırlanacak. Proje ile ilgili hazırlanan afişlerde halkın göre bileceği yerlere asılacak.

Haber;S.KAŞKIR