Özel okullar hariç ana sınıfı ve 1, 2, 3, 4, 5. sınıf öğrencilerine, bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar süt dağıtımı yapılacak. 17 Nisan'da gerçekleştirilen süt ihalesini kazanan süt firmaları ilk sütün 2 Mayıs günü öğrencilere verilebileceği taahhüt etmişti. Bu doğrultuda ilk sütler yarın dağıtılıyor.
 
çocuklara günlük süt tüketimi alışkanlığı kazandırmanın amaçlandığı projeyle toplam 7,2 milyon öğrenciye her gün 200 ml'lik süt dağıtılacak.
 
Velilere De Eğitim Verilecek
 
Süt dağıtımının yanı sıra öğrencilere eğitim de verilecek. Bu amaçla 81 ilden çalışanların katılımıyla düzenlenecek seminerlere veliler de dahil edilecek.
 
Program kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile okullara dağıtılacak broşür ve el ilanlarında, ''Süt: büyümeyi ve gelişmeyi sağlar. Beynin gelişmesine destek olur. Göz, deri ve diş sağlığını korur, diş çürüklerini önler. Hücreleri onarır. Kemikleri sertleştirir. Enerji verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıktan korur. Kasları güçlendirir'' ifadesi yer alacak. Ayrıca okul sütünün üzerinde de bilgilendirici mesajlar bulunacak.