Akçakoca'da Belediye Başkanlığı'nca, halkın ve öğrencilerin de katılımı ile temizlik kampanyası gerçekleştirildi.
Akçakoca Kaymakamlığı'nın da destek verdiği kampanyaya, Kaymakam Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Belediye ve Kaymakamlık daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, CHP ilçe yönetimi, İlköğretim ve lise öğrencileri ile bir gurup üniversite öğrencisi ve onlarca vatandaş katıldı.

Akçakoca protokolü üyeleri ve daire amirleri kampanyaya kravatlı takım elbiseleri ile katıldılar. Akçakoca'nın 4 farklı merkezinde ve 43 köyünde gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde ellerinde çöp torbaları ve eldivenleri ile yol kenarlarındaki, parklardaki ve yollardaki çöpler toplandı.


kampanyaya katılanlar, 4 farklı guruba ayrılarak, Akçakoca Ceneviz Kalesi'nde, Çuhalı Çarşısı'nda, merkez çarşıda, Balıkçı Barınağı çevresinde çöp ve katı atıkları toplarlarken, Kaymakam Tuncer ve Başkan Albayrak da vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte ellerinde eldivenlerle çöp toplarken, Albayrak, çalı süpürgesiyle yolları süpürdü.
Temizlik Kampanyası ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaymakam Tuncer, turizmin, çevre ile içice bir kavram olduğunu ve ikisinin ayrı düşünülemeyeceğini söyledi. Tuncer ayrıca, temizlik kampanyasına daire amirlerinin de katılımı ile destek verdiklerini belirterek, aynı anda Akçakoca'nın 43 köyünde de köylü vatandaşlar tarafından temizlik gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Albayrak ise, Akçakoca'nın turizm yönünden zenginliklerine dikkat çekerek, ''İstanbul ve Ankara ile çevre il ve ilçelerden herkesi Akçakoca'ya bekliyoruz. turizm ve tatil olanaklarını Akçakoca'da değerlendirmelerini istiyoruz. bugün bir temizlik kampanyası ile ilçemizi halkımızla beraber, öğrencilerle beraber temizliyoruz kampanyalarımız sürecek'' dedi.