Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, "2009 Yılı içerisinde biri Gümüşova İlçemizde diğeri Musababa Köyü'nde düğün yemeklerinden kaynaklanan iki zehirlenme vakasıyla karşılaşılmıştır. Gümüşova'da meydana gelen zehirlenme vakasında ikram edilen tavuklu pilav ve şuruplu tatlılardan Gıda Kontolölerimizce numune alınmış ve yapılan analiz sonucuna göre tavuk etli pilavda patojen mikroorganizmaların Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği limitlerinin üzerine çıkması nedeniyle Düzce Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."dedi.

Gıda zehirlenmelerini önlemek için bireysel ve toplumsal görevlerimiz olduğuna değinen Ünal, özellikle yaz aylarında yapılan sünnet ve düğün yemeklerinde kullanılan tavuk ve kırmızı etin alımına, yemeğin yapıldığı ortamın temizliğine dikkat edilmesinin önemini belirtti.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal son olarak " Gıda zehirlenmelerini engellemek için toplu yemek ihtiyacı olan kişilerin, Sorumlu Müdür kontrolünde çalışan ve uygun yemek dağıtım araçları bulunan yemek sitelerinden ihtiyaçlarını temin etmeleri fevkalade önemlidir." dedi