Düzce’de tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında düzenlenen "Organik Tarım Paneli" bugün Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Panele başta Vali Yardımcısı Ramazan Şahin olmak üzere, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır, Baro Başkanı Ali Dilber, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, davetliler ve konuşmacılar katıldı. Panelde konuşan Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce’de tarıma önem verdiklerini ve bunu nedeninin de Düzce’nin tarım havzası içerisinde yer aldığını ifade etti.

“Düzce’deki tarım arazileri Türkiye’deki birinci sınıf tarım arazileri içerisinde yer alıyor. Düzce iki metropol arasında yer alıyor. Bizim bunu değerlendirmemiz lazım. Tarım her zaman üretim potansiyeli olan ve her zaman yapılması gereken bir şey. Çünkü insanların beslenmeye ihtiyacı var. Tarım kendini her yıl yenileyerek ilerliyor.”

Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Osman Çakır, organik tarımın daha iyi verim ve daha sağlıklı ürünler elde edilmesi için yapıldığını ve dünyada bunun için büyük mesafeler kat edildiğini ifade etti.

Daha sonra konuşan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, bu güne kadar hayvancılık, balıkçılık, organik tarım, arıcılık gibi 8 ayrı alanda projelerinin onaylandığını vurguladı. Buradaki en önemli faktörün yüz yüze eğitim olduğunun altını çizen Ünal şöyle devam etti.

“Düzce’de 2009 yılında 155 üretici 5 bin 750 dekar alanda organik tarım yaparken bugün bu sayı üretici olarak 200 dekar olarak 7 bin 500’ü buldu. En çok fındık tane mısır ve buğday organik üretimi yapılan ürünler oldu. Bu üretimler özellikle ilçelerde yapılıyor.”

Konuşmaların ardından panele geçildi ve panelde Organik Tarımın Gelişimi, Örtü Altı Ürün Yetiştiriciliğinde Entegre Ürün Yönetimi, Organik Hayvancılığın Temel İlkeleri, Organik Arıcılık, konularında Prof. Dr. Yüksel Tüzel, Prof. Dr. Ayşe Gül, Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Doç. Dr. Banu Yücel katılımcılara bilgiler verdi.

Haber; R. BAL