Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında oluşturulan İl Teknik Komitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 2013 yılı 2. Olağan Toplantısı'nı gerçekleştirdi. İl Müdürü Harun Kabaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya; şube müdürleri ve İl Teknik Komitesinde görevli kişi ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Teknik Komitesi üyelerine yaptığı konuşmada yönetmelik ve uygulama kapsamında, sistemin başlangıcından günümüze kadar, Düzce'de tarımsal faaliyette bulunan 11 kişi ve kuruluşa tarımsal danışmanlık yapmak üzere yetki belgesi verildiğini söyledi. Düzce’de Merkez Ziraat Odası Başkanlığı, Arı Yetiştiricileri Birliği, Konuralp Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı ve Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verildiğini ifade eden Kabaoğlu, halen Düzce’de 6 tarım danışmanının görev yaptığını ve 298 çiftçinin bu hizmetten faydalandığını belirtti. İl Müdürü Harun Kabaoğlu, tarımsal kuruluşların üreticilere verdikleri tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti karşılığında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2013 yılı için 178 bin TL Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği alacaklarını ifade etti.
Toplantıda 2013 yılı Tarımsal Yayım ve Danışanlık Hizmetleri Desteklemesi müracaatları ve askı işlemleri komite üyeleri tarafından değerlendirildi. Toplantıda Mühendis Hatice Yıldırım Aydınlı tarafından bir sunum yapılarak Düzce’de yürütülen Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri'ne dair İl Teknik Komite üyelerine bilgi verilmesinden sonra sistemin yaygınlaştırılması için üyelerin teklif ve önerileri Merkez Teknik Komitesine gönderilmek üzere rapor haline getirildi. 

 

Haber: S. KAŞKIR