Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Diyabet Polikliniği, “diyabet yönetimi okulu” ile diyabet hastalarına ışık tutuyor.


5 Mayıs 2014, İstanbul – 2014 yılının başından itibaren her ayın ilk Pazartesi günü Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Diyabet Polikliniği tarafından düzenlenen “Diyabet Yönetimi Okulu”, medikal alanda faaliyet gösteren ABD firmasının desteği ile gerçekleşti.



Yaklaşık 100 hastanın katıldığı etkinlikte diyabet hastalığına ve tedavi yöntemlerine dikkat çekildi. “Diyabet Yönetimi Okulu”nda konuşmacı olan Uz.Dr.Taner Çavuşoğlu, Diyabetle Yaşam Koçu Şebnem Güneyman ve Diyabet Eğitim Hemşiresi İlkay Bayram, hipoglisemi, diyabetik beslenme, ayak bakımı, enjeksiyon teknikleri ve egzersiz konularında bilgiler paylaştı.



Uz.Dr.Taner Çavuşoğlu, “Beklenmedik hipoglisemi atakları kan şekerinde dalgalanmalara sebep olup diyabet tedavisinin seyrini olumsuz etkiliyor farklı birçok klinik komplikasyona sebep oluyor. Bu atakları önlemek mümkün ve tedavi seyri açısından çok önemlidir”, diye belirtti.



Diyabet Yaşam Koçu Şebnem Güneyman, diyabetin bir hastalık değil bir yaşam biçimi olduğunu, sanılanın aksine diyabetlilerin hasta değil aslında sağlıklı yaşayan, düzenli spor yapan bireyler olduğunu vurguladı. Diyabet Eğitim Hemşiresi İlkay Bayram, enjeksiyon tekniklerinin önemine değindi. Bayram, “Diyabet tedavisinde insülin, egzersiz ve diyet kadar enjeksiyon teknikleri de bir o kadar önemlidir. İnsülin kullanan diyabetli bireylerin doğru enjeksiyon tekniğini kullanmaları tedavinin etkisini ve tedaviye uyumu arttıran en önemli etkenlerdendir”, dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır