İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılı ocak ayı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Açıklamada özellikle geçtiğimiz yıl hayvan yetiştiricilerinin kabusu olan şap hastalığına karşı alınan tedbirlerin arttırıldığı bilgisi verildi. Her hafta Perşembe günleri kurulan hayvan pazarı artık 4 defa denetleniyor.
Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteği başvurularının askı işlemleri tamamladı ve ödeme yapılmak üzere Bakanlığa gönderildi.
2013 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları başlamış olup ocak ayında 124 kişinin başvurusu alındı.
İlimizdeki 1502 adet Büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldı. Ayrıca 854 adet Büyükbaş ve 40 adet Küçükbaş olmak üzere 894 adet hayvana Brucella aşısı yapıldı.
Her hafta Perşembe günleri hayvan pazarı 4 defa denetlendi.
Su Ürünleri Satış Yerlerinde 33 adet denetim yapılmıştır. 767 adet Büyükbaş, 32 adet Küçükbaş Hayvan ve 5.351.674 adet Broiler sevki yapıldı.
Üretim ve Toplu Tüketim yerlerine 285 adet, yem bayilerine 15 adet denetim yapıldı.
Köy Veri Tabanı Sistemine 58 köyün kaydı yapıldı. Pırpır Köyünde devam eden Kooperatif Projesinde Makine-Donatım Malzemeleri getirilmiştir. Yapılan inşaat işleri için 106.789,32 TL tutarında ödeme yapıldı.
Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerlerinde Çalışacak Veteriner Hekimlere yönelik olarak Düzce Veteriner Hekimler Odası tarafından yapılan eğitime aktif katılım sağlanmış ve Bakanlığımız mevzuatları anlatıldı.
Gümüşova İlçesi Sultaniye Köyünde 25 kadın çiftçinin katıldığı ve Hacıkadirler köyünde 32 kadın çiftçinin katıldığı Gıda Muhafazası konusunda Çiftçi toplantısı düzenlenmiştir.
Tar-Gel Projesi kapsamında göreve yeni başlayan 19 personelin intibak eğitimine alındı. 

Haber: C. ÜSTÜNER