Düzce'nin genel olarak en temel sorunlarından biri olan 'Katı Atıkların Bertaraf' edilmesine sağlayacak olan tesisin temeli bugün atıldı. Atıkların düzenli depolanması için merkez sınırları içinde Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde bulunan alanda temeli atılan Tesis, toplam 309 bin metrekare alanda projelendirildi. Çevre ve Orman Bakanlığından tahsis edildiği öğrenilen arazin 109 bin metrekarelik kısmında katı atık bertaraf tesisi inşa edilecek. Bugün protokol üyelerinin katılımı ile ilk harcı dökmek için düğmeye basıldı. Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır'ın törene katılmaması dikkat çekti.

 

Düzce İli Belediyelerinin üye olduğu ve kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Belediyeler Birliğine üye tüm belediye başkanlarının katılım gösterdiği törende tesisin bugüne kadar yapılan en başarılı iş olduğu vurgulandı.

DÜZCE İÇİN BİR KAZANIM

 

 

Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, tesisin Hızla gelişmekte olan Düzce için önemine vurgu yaptı.
Su, “ Düzce Hareketli hızla gelişen bir il. İhtiyaca yönelik yeni yatırımlar gerekiyor. Bu tesis ilimiz için bir kazanım. Kentlerin gelişmişlikleri bu gibi tesislerle ele alınıyor.” dedi.

BU BİZE YAKIŞMIYORDU

 

 

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise modern hayatın vazgeçilmezlerinden olan tesisin geç kalınmış bir yatırım olduğunu ifade etti.
Korkmaz, “ modern hayatın vazgeçilmezi. Bu gibi tesisler konusunda çok başarılı değiliz. Çöplerimizi Melen’e depoluyoruz ve o suyu kullanıyoruz. Bu bize yakışmıyordu. Düzce belediyesinin en iyi işlerinden biri budur.”diye konuştu.

11 BELEDİYE OLARAK ZORU BAŞARDIK

 

 

Belediyeler adına konuşma yapan Düzce İli Belediyeler Birliği Başkanı İsmail Bayram ise Bugünün tarihi bir gün olduğunu dile getirdi.
Bayram, “çok uzun ve meşakkatli bir süreçten geçtik.11 belediye olarak zoru başardık. Yaptığımız en iyi iş”dedi.

 

 

 

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından temele ilk beton döküldü. Tören davetlilere yemek ikram edilmesi ile sona erdi. Protokol üyelerini bir araya getiren yemekte ise sık sık üniversite konusunda karşı karşıya gelen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ve Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yan yana oturması ise dikkat çekti. Şerifoğlu ve Korkmaz’ın sohbet konularından biride üniversite acil girişinin yolu üzerindeydi.

 

Haber: S. KAŞKIR