Vali Adnan Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Böylesine zor bir görevi büyük bir fedakârlıkla yerine getiren çalışanlarımız sağlık sistemimizin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır" ifadesini kullandı. "Ülkemizde modem anlamda ilk tıp okulu 14 Mart 1827’de açılmış, 1919 yılından bu yana da ‘ 14 Mart’ Türkiye’de ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaya başlanmıştır.” Diyen Yılmaz, mesajında, “ İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir, hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir. Böylesi zor ama onurlu ve kutsal bir mesleği üstlenmiş olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın, gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle görev yaptıkları kuşkusuzdur.” İfadelerini kullandı.
AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da yayınladığı mesajında 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, “AK Parti olarak toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına ülkemizin dört bir yanında fedakârca hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyoruz” ifadesini kullandı.
Kaşıkoğlu, “Tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine paralel olarak, tıp alanında da her gün önemli gelişmeler, yenilikler yaşanıyor, değerli kazanımlar elde ediliyor. Özellikle, teknolojinin ve bilimin ilerlemesiyle birlikte, doktorlarımız, tıp alanında önemli başarılara imza atıyorlar. Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini 'insana hizmet' ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. “ dedi.

Haber: H. İŞCAN