Düzce Devlet hastanesi Acil Servis önü tam bir trafik keşmekeşine sahne oluyor… Düzce’de şehir içinde özellikle dar sokaklara çift yönlü parkların yapılması trafik yoğunluğunu bir kat daha artmasına, cadde ve sokakların kapasitesinin yarı yarıya azalmasına neden olduğu bilinen gerçek ancak aynı durum 24 saat, 365 gün aralıksız olarak verilen acil servis önünde olması durumunun boyutunu değiştiriyor…

 

 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin önü adeta otopark gibi kullanılıyor. Araçlar yolun her iki tarafına da park ediyor. Ayrıca bu araçlarla birlikte bazı vurdumduymaz sürücüler yanlış park nedeni ile tamamen trafiği içinden çıkılmaz hale geliyor.

 

 

Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri ile 112 Acil Servis Ambulanslarının geçiş güzergâhı olan yolda iki aracın yan yana geçmesi imkânsız hale geliyor… Acil servisi önünde düzensiz parklaşma özellikle ambulans şoförlerine zor anlar yaşatıyor. Yolun her iki tarafına gelişigüzel bırakılan araçlar nedeniyle otobüs ve ambulans şoförleri geçiş yapmak için zaman zaman geri manevra yapmak zorunda kalıyor. Hastaneye getirilen acil hastalar adına büyük tehlike oluşturan alan için biran önce çözüm bulunması gerekiyor.



Haber: S. KAŞKIR