Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ilk kez bir büyük sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını masaya yatırdı.  "Tarım ve Hayvancılığın İSKİ ve Çevre Düzeni Planıyla (ÇDP) yaşadığı sorunların konuşulduğu ve karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı  toplantıda ciddi sorunların olduğu gözlendi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ve Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz'ın başkanlık ettiği toplantıda Düzce'de tarım ve hayvancılık konusunda yetkili dernek, birlik ve kooperatif    başkanları ile sektörün önde gelen firma temsilcilerinin hazır bulundu. toplantının ilk bölümünde sektör yetkililerinin "dert, dilek ve önerileri " dinlendi:

            FATURA İGM'YE..

Tarım ve Hayvancılık temsilcileri "Kırsal Kalkınma ve Destekleme Projesinde olduğu gibi  yeni hayvancılık yatırımlarının yapılmasına engel olduğu açıklanan Çevre Düzeni Planı hükmünün bakanlık nezdinde gerekli girişimin yapılarak "iptal" edilmesinin sağlanmasını talep eden sektör temsilcileri :"TSO  adına bizim sorunlarımızı dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak siyasilerin de bizi dinlemesini dertlerimize ortak olmasını bekliyoruz. Bize çare olmalarını istiyoruz" dediler:

 

"Hayvansal yatırımların yerleşik alana 1 km. Mesafede olması" kararını alan İGM'ye tepki gösteren   hayvansal yatırımcılar kararın yeniden gözden geçirilmesi taleplerini dile getirdiler.

Düzce'de tarım ve hayvancılık konusunda yatırımları bulunan yetkilileri uzun süre dinleyen TSO Başkanı Fahri Çakır, sektör temsilcilerini dinledikten sonra onlara  hitaben yaptığı konuşmada " Bu birlik ve beraberliğinizi kaybetmeyin" dedi ve sözlerini sürdürdü: "Bu toplantı bir strateji belirleme açısından çok yararlı olmuştur.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidilmesini talep ediyorsunuz. Siyasi baskı uygulanmasını talep ediyorsunuz. Yaşadığınız sıkıntıları ve içinde bulunduğunuz darbsoğazı iyi ifade ettiniz.Şimdi iş ve icraat zamanı"

Toplantıdan çıkacak bir sonuç ve alınan kararlar daha sonra bir "strateji planı" olarak açıklanacak. Yaygın kanatin ÇDP'nın tarımsal hükümlerinin paydaşlarının görüşünün alınarak revize edilmesinin talep edileceği, İGM Üyeleriyle ve ardından gerekirse bakanlığa kadar gidilmesi için yaygın görüşün ortaya çıktığı öğrenildi.

Haber; S.KAŞKIR