Düzce'nin bir çok yeşilliği ve deniziyle bilinen turizm bölgesi varken bu bölgelerin daha fazla tanıtılması gerektiği de ortaya çıktı. Özellikle Düzce'nin en önemli doğa harikalarından bir tanesi olan Güzeldere Şelalesi de ilgi bekliyor. Şehir dışından Güzeldere'ye gelen misafirler, şelalenin tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Hafta sonlarını fırsat bilen ve Düzce'yi tanıyan vatandaşlar, Güzeldere'nin yolunu tutarken Düzce'yi tanımayan ve haftasonunu burada geçirmek isteyen vatandaşlar ise turistik yerleri bulmakta zorluk çekiyor. Bunun en önemli nedenini ise bölgelerin tanıtımının olmaması ve bölgelerin yol güzergahını gösteren tabelaların yetersiz olması.



Misafirlerin Güzeldere Şelalesi için yaptıkları açıklamalarda da tanıtım ön plana çıkıyor. Özellikle İstanbul'dan gelen vatandaşlar, “Tanıtım açısından tabelaların koyulması gerekiyor. Burası gerçekten güzel bir bölge ama tanıtım yapılmayınca burayı kimse bilmiyor. Diğer taraftan şelalenin etrafının daha iyi değerlendirilmesi bizce olumlu olur. Ama gerçekten tanıtım şart.” ifadelerini kullandı.



Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak'ın da Güzeldere Şelalesi'nin marka haline geldiğine dair açıklamalar yaptığı bilinirken özellikle bölgeyi tanıtma konusunda yetkililerin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Şehir dışından gelen misafirler bir tarafa Düzce'nin yerli halkı bile bölgede bulunan pek çok doğa harikasından habersiz.