ABD’deki John Hopkins Üniversitesi Meme Kanseri Merkezi görevlisi dünyaca ünlü cerrah Dr. Loraine Tafra, Türkiye’de kadınların meme kanseri teşhisinde geç kaldıklarını belirterek, ’’Oysa erken teşhis edildiği zaman kısa sürede kontrol altına alınarak kanserin ilerlemesi ve yayılmasını önlemek mümkün’’ dedi.
Tafra,meme kanserinin daha sık görüldüğü 50 yaş ve üzeri kadınların yıllık poliklinik muayenelerinin yanı sıra 2 yılda bir mutlaka mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi.
Bilinçli yaklaşımın estetik kaygı için de önemsenmesi gerektiğini ifade eden Tafra, erken teşhiste kadınların göğüslerini kaybetme riskinin azaldığına dikkati çekti.
Türkiye’deki bu alandaki ihtiyacı düşünerek hastane kurma girişimleri içinde olduklarını ifade eden Tafra, bu kapsamda, projelerini yaşama geçirmek, yatırım olanakları ve ortamı değerlendirmek üzere Mersin’de incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
Bu arada Mersin Sağlık Müdürlüğünce yaklaşık 3 yıl önce başlatılan ’’Kadın Sağlığı Projesi’’ kapsamında, 500 bin 252 kadına eğitim verildiği bildirildi.