Türk Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen’e bağlı yaklaşık 200 sağlık çalışanı işlerine gitmezken, sadece nöbetçi memurlar işlerinin başında olacak.  Eylem hakkında Düzce Atatürk devlet hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Şemsettin Bahadır, hükümetin sosyal politikalarını ve sosyal güvenlik yasası’nı eleştirdi.

Çalışanlara enflasyon oranı kadar zam yapıldığını belirten Bahadır, bunun yanında sadece belli kesimlerin yararlandığı destekleme kalemlerindeki artışlardan herkesin yararlandığı gibi bir imaj oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Bahadır haklı taleplerinin dikkate alınmadığını ifade ederken, memurların sırtına binen yükün her geçen gün arttığını söyledi. Sosyal Güvenlik Yasası’nın sadece memurlar değil tüm va tandaşların sırdında ağır bir yük haline geldiğini söyleyen Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Şemsettin Bahadır, hastanelerde masrafın yüzde birinin vatandaş tarafından karşılanmasının ön görüldüğünü, böylece 600 YTL’yi aşan miktarlara varan bir ödemenin hastalardan isteneceğini dile getirdi.

 Bahadır İlaç ve Protezlerin yüzde  25’lik miktarının vatandaşa yüklenmesinin de haksızlık olduğunu, artık sözün tükendiği bir noktaya gelindiğini, eylemlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi