Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Vekili Yardımcı Doçent Doktor Talat Bahçebaşı, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Üniversite Hastanesi'nin Eylül 2011-Mart 2012 tarihleri arasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Üniversite hastanesine ek bir bina yapılacağının müjdesini veren Bahçebaşı, ek binanın 2013 yılında tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.
 
Temmuzda Temeli Atılacak
 
Bahçebaşı “Türkiye genelinde bulunan üniversitelerin 48 tanesinde tıp fakültesi bulunuyor. Tabii ki her tıp fakültesi ek bina yapmak istiyor. Fakat bu yıl 2 üniversite hastanesine ek bina için ödenek ayrıldı. Bunlardan biri Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi olacak. Şu anda toprak analizleri alınıyor. Temmuz ayı içerisinde de temel atma töreni yapılacak. Ek binamız şu anda otopark olarak kullanılan bölgede yapılacak. 2 yıl içerisinde bitmesini beklediğimiz ek binanında tam anlamıyla faaliyete geçmesi ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin toplam yatak sayısı 450’ye yaklaşmış olacak. Ayrıca üniversitemizde şu anda 42 yoğun bakım yatağımız bulunuyor. Ek bina ile birlikte bu sayı 110’a yükselecek ve bölgede çok ihtiyaç olan bu sorunuda ortadan kaldırmış olacağız. Ek binanın toplam maliyeti 14 milyon 400 bin TL’dir. Bu yıl ödeneğimiz 8 milyon TL. Gelecek yılda kalan bölüm ödenecek ve çalışmalarımız hızlı bir şekilde bitmiş olacak” diye konuştu. Üniversitenin hizmet anlayışını arttırdıklarını dile getiren Bahçebaşı, üniversite öğretim üyeleri tarafından kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilecek olan poliklinik muayeneleri hakkında bilgiler verdi.
 
Saat 17:00’dan sonra poliklinik hizmeti
 
Bahçebaşı, “Üniversitemizde son zamanlarda yeni bir çalışma başlattık. İnternet üzerinden saat 17:00’dan sonra öğretim üyelerimiz poliklinik hizmeti vermeye başladı. Tabii biz bu konu ile ilgili olarak öğretim üyelerimizin yanına gittik. Böyle bir çalışma yapmak istiyoruz bizimle olur musunuz dedik. Yüzde ellisi kabul etti. Şimdi üniversitemizde hizmetlerimizi arttırmak amacı saat 17:00’dan itibaren öğretim üyelerimiz poliklinik hizmet veriyor” dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR