Hastane yönetimi yalanlamadı

Düzce sınırlarını aşarak bölgeye hitap eden bir sağlık kurumu olarak hizmetlerini sürdüren ve her geçen gün başarılarına yenisini ekleyen Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kadro eksikliği nedeniyle yaşanan sıkıntıların kısa sürede çözümlenmemesi sorunların krize dönüşmesine yol açıyor. Son olarak Nöroloji Anabilim Dalı'nda uzun süredir asistan krizi yaşandığı gündeme geldi. İddiaya göre; nöroloji servisinde asistan olmadığı gerekçesiyle hastalara bakılmıyor. Konunun kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek haber merkezimize ulaşan vatandaşların şikayetine ise hastane yönetiminden yalanlama gelmedi. Nöroloji Bölümü kadrosunda yer alan 2 profesör ve 2 doçetin tıp fakültesi öğrencilerine ders vermeleri nedeniyle, hastaları muayene etmediği öne sürüldü.

‘Asistan olmadığı için hastamızla ilgilenilmedi’ iddiası

Nöroloji servisinin açık olmasına rağmen servisten sorumlu 2 profesör ve 2 doçent doktorun ‘Asistan olmadığı için hastane muayene etmeyiz’ diyerek hastaları muayene etmediği iddia edildi. Asistan olmadığı gerekçesiyle mağdur edildiğini ifade eden hasta yakını Yunis Özçelik isimli vatandaş, babaannesi Münire Özçelik'in tedavisi için ‘Asistan olmadığı için hastamızla ilgilenilmedi’ iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER)’e başvuruda bulundu.

Asistan yokluğu yüzünden yatışı yapılmıyor

Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı BİMER başvurusuna cevap olarak Yunis Özçelik’in başvurusu üzerine verdiği cevap metninde 24 saat servis nöbeti tutacak asistan yokluğu ile hastaların yatışı yapılmayacağı ifade edildi. Söz konusu açıklamada; “Münire Özçelik için saat 14.42’de istenen nöroloji konsültasyonu bölümümüz icapçı öğretim üyesi tarafından saat 15.02’de tamamlanmıştır. Daha önce bölümümüzün ilgili bölümlere (acil, Başhekimlik v.b) iletilmek üzere dekanlığa yolladığımız bölüm kurul kararı yazımız ile belirttiğimiz nedenler (24 saat servis nöbeti tutacak asistan yokluğu) ile 24 saatlik bakım ve takip gerektirecek belirli grup hastaların yatışı yapılmayacağı bildirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlığı konu hakkındaki açıklamada, Yunis Özçelik isimli hasta yakınının BİMER başvurusunun dekanlık tarafından incelendiğini, Yunis Özçelik isimli vatandaşın babaannesi Münire Özçelik’in ilgili anabilim dalı tarafından gerekli tıbbi müdahalenin yerinde ve zamanında yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Kadro ihtiyacı Ankara'ya iletildi, atama bekleniyor

Nöroloji servisindeki yaşanan bu durumdan İl Sağlık Müdürlüğünün de bilgi sahibi olduğu öğrenildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu’nun serviste sorunun çözümü için yaklaşık üç hafta önce Ankara’da temaslarda bulunmasına rağmen mevcut eksikliğin hala giderilemediği için sürdüğü hasta yakınlarınca iddia edildi. Asistan çıkmazının aşılması için kadro gerekliliğinin şart olduğunu öğrenilirken konuyu Yükseköğretim Kurumu’nun çözmesi gerektiğinin altı çizildi.

Haber:Y.SEVER