Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dahiliye Anabilim Dalı bünyesinde hipertansiyon polikliniği açıldı. Hipertansiyon hastalarının tanıları konularak uygun tedavilerinin düzenlenmesi işlemleri gerçekleştirilecek olan poliklinikle ilgili Dahiliye Anabilim Dalı Başkan Vekili Doç. Dr. Tansu Sav, bilgi verdi.
Sav, “Ülkemizde yapılan araştırmalara göre her üç kişiden birinin hipertansiyon hastası olduğu bilinmektedir. Hipertansiyonun önemi, uzun vadede oluşturduğu önemli sağlık problemlerinin kişinin yaşam kalitesinin bozarak ölümle sonuçlanabilecek ciddi hastalıklara yol açmasıdır. Bu hastalıklar arasında böbrek yetmezliği, kalp ve damar hastalıkları, felçler ve körlüğe kadar gidebilen görme problemleri sayılabilir.” dedi.
Doç. Dr. Tansu Tav, “Özellikle tansiyonlarının kontrol edilmesinde zorluklar yaşanan hipertansiyon hastalarına multidisipliner bir yaklaşımla ileri tetkikler yapılmakta ve hipertansiyona neden olan başka bir olup olmadığı da araştırılmaktadır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.