Organik tarım birimlerinin görev ve yetkileri genelgesi kapsamında Düzce’de kurulan “Organik Tarım Birimi” üretimi yapılan ürünlerin standartlarına uygunluğunu çiftçi ve satıcı kanadında titizlikle yapıyor. Tüketiciyi hileli uygulamalara karşı korumak amacıyla yapılan denetimler sertifikalanma yoluyla güvence altına alınıyor.
 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, “Organik tarım birimi, organik ürün yetiştiren çiftçilerimizi denetleyerek öncelikle kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının yaptığı denetimlerin doğruluğunu kontrol etmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin organik tarım şartlarını bilmesi, yerine getirmesi ve daha sonra elde ettiği ürünleri organik ürün olarak pazarlayabilmesi için dikkat etmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirilmektedirler. Marketlerde yapılan denetimlerde ise ürün ambalajında etiket ve logonun olup olmadığı, konvansiyonel ürünlerle karışıp karışmadığı gibi hususları kontrol edilmektedir. Tüketicilerin de organik ürün alırken ürün ambalajı üzerinde Bakanlığımızca standardı oluşturulan organik tarım logosunun bulunup bulunmadığını kontrol etmelerinin yanılgıya düşmemeleri açısından önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
Düzce’de 2015 yılında organik tarım kapsamında organik üretim yapan 104 üreticiye 275 bin 826 TL destekleme ödemesi yapıldı.


Haber:Y.SEVER