4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Uygulamaları kapsamında “DUMANSIZ İŞYERİ” çalışmaları aralıksız devam ediyor.Düzce Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Düzce'de 200-500 kişi arasında işçi çalıştıran fabrikalarla toplantıların yapıldığı ve sigara bırakmaya yönelik eğitimler işyeri hekimi işbirliği halinde programlandığı açıklandı

DUMANSIZ İŞYERİ

“DUMANSIZ İŞYERİ” kapsamında 09.12.2015 tarihinde Düzce'de 206 işçi çalıştıran ve fabrika politikalarında da tütün kullanımı azaltmayı ve hatta tamamen tütün kullanılmayan bir işletme olmak üzere çalışmalar yürüten Pakmaya fabrikasına teşekkür belgesi takdim edildi.

Düzce Halk Sağlığı Müdür Yardımcımız Dr. Yusuf TAŞÇI, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Semra METİN, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli Doç. Dr. Davut BALTACI, fabrika yetkililerinin ve işçilerin de katılımıyla sigarayı bırakan 16 kişiye teşekkür belgesi verildi.

29 İŞYERİNE CEZA UYGULANDI

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2015 Yılında; 134 Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi ihbarı alındığı ve 8 bin 935 Rutin Denetim sonucunda, ihlal yapan 29 işyerine idari yaptırım uygulandığı öğrenildi. Öte yandan uygulanan ceza kapsamında 6 bin 445 TL'nin süresi içinde ödendiği, süresi içinde ödenmeyen 32 bin 617 TL idari para cezasının da defterdarlık ve mal müdürlüklerine sevk edildiği açıklandı. Kapalı alanlarda tütün kullanımı ile ilgili olarak da vatandaşların konuya duyarlılığının  artarak devam ettiği belirtilerek şikayet, ihbar ve rutin denetimler sonucunda ihlal tespit edilen işletmelere kararlılıkla idari yaptırımlar uygulanmaya devam edileceği de duyuruldu.

Haber;E.TAYHAN