14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. Düzce Valisi Ali Fidan, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Vatandaşlarına sağlıklı bir yaşam alanı ve imkânı oluşturmak, devletin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Mutlu ve huzurlu bireylerden oluşan bir toplumun temel şartı kaliteli ve etkin hizmet sunan, iyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sistemidir. Sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve seviyesi ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli bir gösterge haline gelmiştir. Ülkemizde son dönemlerde sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiştir. Bugün, vatandaşlarımızın yaşam standartları, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu alanda Türkiye, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızın da takdirini ve beğenisini kazanan bu reform ve dönüşümler, sağlık çalışanlarının olağanüstü gayretleriyle gerçekleşmiştir. Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum."

“Sağlık en önemli hedeftir"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Keleş, etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli unsuru olduğunu ifade etti. Başkan Keleş, "Günümüzde ‘önce insan’ anlayışının benimsenirken herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Bu nedenle doktorluk mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması, hepimizin ortak amacıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, yüzyıllar boyunca devam eden geleneksel tıp yöntemleri yerini modern tıbba bırakmıştır. Modern tıp alanındaki gelişmeler cumhuriyetin kuruluşu sonrası hızlı bir şekilde devam etmiş, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz üst sıralara çıkarak önemli bir noktaya ulaşmıştır. Sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." ifadelerine yer verdi.

"Gece-gündüz demeden özveriyle çalışıyorlar"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de bir mesaj yayımladı. Kutlamada, şu ifadeler kullanıldı: "1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlayan Tıp Bayramı, 1976 tarihinden itibaren 14 Mart’ı da içine alan Tıp Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık çalışanları, dünyanın her yerinde en zor koşullar altında gece gündüz demeden özveriyle çalışmakta ve tüm insanlığa hizmet etmektedir. Düzce Üniversitesi olarak, bu kutsal meslek uğruna verdikleri emeklerden dolayı başta üniversitemiz hastanesi hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, üniversitemizin değer üretme vizyonunun gelişmesinde büyük katkılar sağlamış, yürüttüğü projelerle özveri ve azimle ülkemize ve üniversitemize büyük hizmetlerde bulunmuş, değerli insan Dr. Talat Bahçebaşı'yı tekrar saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

Haber;C.ÜSTÜNER