Çilimli de yaşanan çöp sorunu nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Çilimli Belediyesi sınırları içerisindeki Mahir Ağa Mahallesi'nde oturan vatandaşlar evlerinin yanındaki alana çöplerin dökülmesi nedeniyle tepkilerini dile getiriyor. Çöplerin hem çevreye zarar verdiğini hem de sağlık açısından tehlike yarattığını belirten mahalle sakinleri, “Biz önceden bu alanda gezerek yürüyüş yapıyorduk. Doğayla içiçe olan bir yere çöplerin dökülmesini doğru bulmuyoruz. Koku nedeniyle camlarımızı açıp balkonlarımızda oturamıyoruz. Bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu resmen doğa katliamıdır.” şeklinde konuştu.

Çöp sorunu nedeniyle mahalle sakinleri imza kampanyası da başlattı. Sorunlarını imza kampanyasıyla Kaymakamlık ve Valiliğe aktaracaklarını söyleyen vatandaşlar, “Biran önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Dökülen bu çöplerin üzeri ilerleyen zamanlarda toprakla örtülecekmiş. Bizim oylarımızı çöpleri yığarak geri veriyorlar. Çöplerin bu şekilde bize dönmesini istemiyoruz. Sesimize kulak versinler ve sorunumuzu çözsünler.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki aydır aynı alana dökülen çöplerin döküldüğü arsanın sahibinden de izin alınmadan çöplerin döküldüğünü iddia eden mahalle sakinleri, şikayetlerini iletmek için yetkililere gittiklerinde olumsuz cevap aldıklarını ve yetkililerin kendilerine mazaret ürettiğini de ifade ediyor.