Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıfa kayıt yaptıran küçükler için ilk ders zili hafta başında çaldı. Düzce'de yaklaşık 70 bin öğrencinin ders başı yapmasına ise sayılı günler kaldı. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasıyla birlikte okul alışverişi heyecanı da tüm veli ve öğrencileri sardı. Aileler bütçesine uygun okul kıyafeti ve araç-gereçlerini almak için çarşı ve pazara akın etti. Ancak Alışverişte Çocuklar için hesaplı olduğu kadar sağlıklı seçimlerin de yapılması konusunda uyarı Düzce Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Hikmet Keskin'den geldi.Keskin, velilerin hastalığa davetiye çıkaran sağlıksız ham maddelerden yapılan okul giysilere karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. okul kıyafetlerini daha da ucuza mal etmek için kanserojen etkisi olan materyalleri kullandıklarına dikkat çeken Keskin, şöyle konuştu:

GELECEKTE BÜYÜK TEHLİKE!

"Ucuza mal etmek için gerek imalatında gerek boya safhasında kumaşın içinde kanserojene maruz kalan derilerimiz var. Bunlar gelecekte büyük tehlike. O yüzden veliler çok ucuz diyip de bu tür ürünlere yönelmesinler. Velilerimize çok kalitesiz olmayan daha uzun süre giyebileceği ve daha bilinen firmalardan yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Bir gömlek, pantalon ve gömlek çok ucuz olduğunda bir düşünsünler. Bunun maliyeti bunu kurtarır mı? Etiketinden anlama şansı yok. alışveriş yaptıkları yerlere dikkat etsinler çok ucuz diye yönelmesinler. Bu çocuklar bizim geleceğimiz alışveriş yaparken dikkatli olsunlar."
Yünlü ve pamuklu kumaştan imal edilmiş kıyafetlerin satın alınması gerektiğini belirten Keskin piyasada bu tür ürünlerin azlığına dikkat çekti. Keskin, " tekstil sektöründe pamuk ve yün yok denecek kadar az. Daha çok ucuz olsun diye sentetik maddeler ve kimyasal boyalar kullanıyor."dedi.

Haber: S. KAŞKIR