15 gündür suların kesik olması Çilimli'ye bağlı Alacamescit Köyü sakinlerini çileden çıkardı. Ramazan ayında yaşadıkları su sorunu nedeniyle köyde oturan bir gurup vatandaş sorunlarını dile getirmek için Çilimli Kaymakamlığına gitti. Kaymakamlıkta sorunlarını anlatan vatandaşlar, ellerinde su faturalarını ödediklerine dair makbuz olduğunu ancak muhtarın ödenen paralarla su borcunu kapatmadığını iddia etti.

Köy sakinlerinden Zihni Zengin, “ Köy Muhtarı Mustafa Güler'e her ay düzenli olarak su borcumuzu ödüyoruz. Ancak son 3 aydır aralıklarla sularımız fatura ödenmediği gerekçesiyle kesildi. Su faturası adı altında ödediğimiz paralara ne oldu? Muhtardan şikayetçiyiz. Onun yüzünden suyumuz akmıyor, mağdur durumdayız” şeklinde konuştu.

Köyün toplam 1.5 bin YTL su borcu olduğunu da belirten Zengin, “ Köyde 110 abone var ve ayda ortalama her hane 15 YTL su faturası ödüyor. Paralarımızı ödememize rağmen hala sularımız akmıyor. Bu yüzden Kaymakamlıkta ifade verdik. Konuyla ilgili tutanak tutuldu.” ifadelerini kullandı.

Yİne köy sakinlerinden Seyfi Akman ise köyde su sorunuyla beraber çöp sorununun da yaşandığını kaydederken, “ Her ay çöp parası nedeniyle de 3 YTL para ödüyoruz ama 3-4 aydır o da ödenmediği için çöpümüz toplanmıyor. İyice perişan olduk. ” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çilimli Kaymakamlığı'na sularının tekrar açılması yönünde dilekçe veren köy halkına kaymakamlıktan yapılan açıklamada, köy halkının Köy Muhtarı Mustafa Güler'den şikayetçi oldukları için muhtar hakkında dava açılabileceği belirtilirken açıklamada ayrıca Ramazan Bayramı'ndan sonra ancak köye su verilebileceği de ifade edildi.