Sigara, bugün den itibaren ciddi bir yasak kapsamına alınıyor , bu yasağın dünyanın en tehlikeli bağımlılık yapan maddelerin başında gelen sigaradan kurtulmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden uzmanlar, sigarayı bırakmanın zor olacağını, ancak cesaretle bunun başarılabileceğini belirttiler..

 

 Sigaradan kurtulmak için 7 günlük mücadelenin yeterli olacağı, sabahları diş fırçalama, iyi bir kahvaltı, güne bir bardak greyfurt suyuyla başlamanın sigara arzusunu azaltacağı ve nikotinin vücuttan atılmasını kolaylaştıracağı kaydedildi.

 

Sigaradan kurtulduktan sonra tiryakilerin şiddetli arzulama hissi, konsantrasyon bozukluğu ve yorgunluk hissi yaşayacağını vurgulayan uzmanlar, son sigaradan 20 dakika sonra tansiyon ve nabzın normale döneceğini, 8 saat sonra vücudun kendini yenilemeye başlayacağını belirterek, 24 saat sonra karbon monoksitin vücuttan atılmasıyla, akciğerdeki balgam ve diğer zararlı maddelerin temizleneceğini, kalp krizi riskinin azalacağını ifade ettiler.

 

Ayrıca, sigarayı bıraktıktan 5yıl sonra kalp krizi riskinin sigara içenlerin taşıdığı riskin yarısına kadar düşeceğini, ağız, boğaz ve yemek borusu kanserleri riskinin de %50 oranında gerileyeceğini belirtildi..