Yapılan başarılı operasyonlarla, damarlarına stent yerleştirilen hastalar başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştular. Bir hastanın ise kol bölgesi ve beyne giden 2 damarına aynı seansta ayrı ayrı stentler yerleştirildi ve damar tıkanıklıkları başarı ile açıldı.

Türkiye'de belli büyük merkezlerde yapılabilen ve 'karotis arter stent' tedavisi yada halk arasında "şah damarına stent" olarak bilinen işlem bölgede ilk kez Düzce ünüversitesi hastanesinde başarıyla yapılmaya başlandı. Böylece açık ameliyata gerek duyulmadan yaklaşık 30-40 dakikalık kısa sürelerde bu hastaların tedavileri gerçekleştiriliyor.

Ameliyat sonrası konuşan Yrd. Doç Dr. Ramazan Büyükkaya “Hastamız Ereğli’den ilk geldiğinde güçsüzlük, hafıza kaybı, dengesizlik, baygınlık ve görme şikayetleri mevcuttu. Biz bu ameliyatı 4 hastaya uyguladık ve başarılı sonuçlar elde ettik hastalarla sürekli iletişim halindeyiz hastalarımızı ameliyat ettikten sonra da takip ediyoruz. Yapılan bu işlemler Düzce ve çevresindeki iller içerisinde bir ilk özelliğinde olup artık hastaların bu işlem için büyük illere gitmelerine gerek kalmayacak” dedi.

Zonguldak Ereğli’den gelen 78 yaşındaki Mehmet Ali Uzunmehmetoğlu, ameliyatını gerçekleştiren Doktor Ramazan Büyükkaya’yı ziyaret etti. Yaşlı adam, Hastane hizmetinden memnun kaldığını belirterek tüm hastane personeline teşekkür etti.

Ayrıca Yrd. Doç Dr. Ramazan Büyükkaya yakın zamanda, beyindeki damarların baloncuğu olarak bilinen ve patladığında kanamalara bağlı ölümlere neden olabilen anevrizmalarında anjiografik (kapalı) olarak tedavisine üniversite hastanesinde başlanacağını bildirdi.