Dünya Orman Haftası nedeniyle, 1984 yılında Düzce'nin Akçakoca ilçesinde kaymakam olarak görev yapan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun vatandaşlarla birlikte ağaç diktiği Kınık köyünde, kendi adını taşıyan hatıra ormanı oluşturuldu.

Recep Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı'na ağaç dikimi için gerçekleştirilen törene, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer,Yazıcıoğlu'nun eşi Meryem Yazıcıoğlu, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Tuncer, Orman Haftası nedeniyle merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun bir dönem fidan diktiği alanı ormana dönüştüreceklerini belirterek, ''O'nun adına bir hatıra ormanı oluşturduk. O, anlatılamaz değerde bir insandı. Çok değerli düşünceleri vardı'' diye konuştu.

Meryem Yazıcıoğlu ise Recep Yazıcıoğlu'nun herkesin kalbinde yaşadığını ve asla unutulmayacağını belirterek, ''25 yıl önce burada halk ile fidan dikmişti. Şimdi ise burada adına hatıra ormanı oluşturuldu. Çok mutluyum ve hala acılarım var. Onu anlatmak mümkün değil'' dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar ve öğrenciler, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu adına oluşturulan ormana fidan dikti.

Murhum Yazıcıoğlu, 1984 yılında Akçakoca Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde Orman Haftası'nda, ilçedeki tüm kahvehaneleri kapatarak, halkı bir araya toplamış ve yapılan 5 kilometrelik yürüyüşün ardından vatandaşlarla birlikte Kınık köyüne yüzlerce çam fidanı dikmişti.