Yıllardır Su İşleri Müdürlüğü yapan ve bir süre önce Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne atanan Sedat Polat, geçtiğimiz hafta Zabıta Müdürlüğü görevine başlamıştı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Müdürü Sedat Polat ve Lokantacılar Odası yönetimi temsilcisiyle birlikte lokanta denetimlerine çıktılar.
Denetlemeler sırasında çalışma ruhsatı başta olmak üzre temizlik, sigorta gibi evrakları inceleyen ekipler evrakları eksik olan yerlere de evrakları tamamlamaları için 15 günlük süre verdi.
İşyeri sahiplerine ekipler tarafından eksik evrakların tamamlanmaması halinde yasal işlemde bulunulacağı uyarısında da bulunuldu.
İşyerlerinde en çok rastlanan sorunun ise Pazar günü çalışma ruhsatları ve çalışanların çoğunluğunun sigortaların bulunmamasıydı.
Çalışmalarımıza lokantaları denetleyerek başladık diyen Zabıta Müdürü Sedat Polat, Amacımız vatandaşlarımızın huzurlu ve hijyenik ortamlarda yemeklerini yemelerini sağlamaktır. Denetimlerin 15 günlük süre içinde il merkezinde bulunan tüm lokantaları kapsayacak şeklinde konuştu. Polat ayrıca vatandaşların toplu olarak kullandıkları alanlarında sık sık denetleneceğini söyledi.

Haber; H. KAYA