Yurdun batı kesimleri bugün Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı Cuma gününden itibaren iç ve batı kesimlerde, hafta sonu tüm yurtta hissedilir derecede azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yarın başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yarın ise Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey ve İç Ege ile Göller Yöresi'nde kuvvetli olması bekleniyor. Hafta Sonu, Trakya ile Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta yağış beklenirken, yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yarın iç ve batı kesimlerde, hafta sonu tüm yurtta 4-6 derece azalacak.Meteorolojik uyarıda, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey ve İç Ege ile Göller Yöresi'nde hafta sonu kuzey, iç ve doğu kesimlerde beklenen kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı sel, ani su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.