Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette söze Genel Başkanı Öztürk’e hoş geldiniz diyerek başlayan Vali Ali Fidan, Düzce’de devlet kurumlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Ziyarette çalışmaları hakkında Vali Fidan’a bilgi veren Öztürk, temelde iki amaçlarının gençleri bilgilendirmek ve aileleri bilinçlendirmek olduğunu kaydetti.

BATI GİBİ OLMAYALIM
Öncü TV mikrofonuna özel açıklama yapan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Türkiye’deki postmodern bağımlılık hakkında açıklama yaptı. Postmodern bağımlılığın dünyada ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyen Öztürk, Türkiye’nin Batıya göre bu konuda iyi durumda olduğunu belirtti. Öztürk, “Bağımlılık noktasında iyi bir Batıya göre noktadayız. Fakat kötü bir duruma doğru gidiyoruz. Eskiye göre kıyaslayacak olursak her türlü bağımlılıkta daha kötü durumdayız. Yeşilay olarak biz aileleri, toplumu ve eğitimcileri uyarmaya çalışıyoruz. Bir an önce toparlanalım, Batı gibi olmayalım!” dedi.

BAĞIMLILIK, BULAŞICI HASTALIKTIR
Türk toplumunu bağımlılıktan koruyan değerlerin olduğunu ifade eden Öztürk, buna rağmen her türlü bağımlılıkta yaş ortalamasının düştüğünü vurgulayıp alarm çalmaya başladığını aktardı. Türk toplumunda genel anlamda ‘bize bir şey olmaz’ algısının olduğunu söyleyen Öztürk bağımlılığın bulaşıcı hastalık olduğunu belirtti.
Bağımlılığın aslında bir toplum sorunu olduğunu aktaran Öztürk, Yeşilay’ın toplum bilinci oluşturmak adına var olduğunu belirtti.
Büyük sorunların tek başına bir sivil toplum kuruluşu tarafından çözülmesinin mümkün olmadığını belirten Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol doğrultusunda birlikte mücadele ettiklerini paylaştı.

AMAÇ: ÖNCE KORUMAKTIR
Ailenin bilinçlenmesinin her şeyden önemli olduğunun altını çizen Öztürk, eğitimin bağımlılıktaki önemini şöyle ifade etti: “Bizim aileleri eğitmemiz kadar ailelerinde bizden bir şey talep etmesi gerekiyor. Yeşilay bu yüzden var. İstiyoruz ki insanlar Yeşilay bayrağı altında toplansın ve gönüllü hareket etsinler. Amaç, önce korumaktır. Hastalık oluştuktan sonra tedavi etmek zordur. Madden ve manevi olarak zordur. O yüzden bağımlılık oluşmadan bunu önlemek temel prensip olmalıdır. Tüm dünya buna bakıyor.”

BUNLAR BİR PAZAR!
Öztürk, sentetik uyuşturucu vakalarında yaşanan artışın nedenlerini yanıtladı. “Bunlar bir Pazar aslında. Niye uyuşturucular var? Çünkü uyuşturucu kullanılmasını isteyen bir güçler var. Para kazanan ve çocuklarımızı zehirleyen bir güruh var. Bu güruh para kazanmak adına bir grubu da ölüme götürüyor ama hiç umurunda da değil! Bu işten milyar dolarlar kazanıyorlar. İnsanımızın çok uyanık olması gerekiyor.”

Haber:Y.SEVER